02-09-2019Pleitoefeningen najaar 2019

De pleitoefeningen van het najaar 2019 zullen plaatsvinden op maandag 2, woensdag 4 en vrijdag 6 september 2019. De indeling is bekend.

Als advocaat-stagiaire moet je verplicht éénmaal de pleitoefeningen met goed gevolg afleggen en twee pleitoefeningen van anderen bijwonen. De pleitoefeningen worden tweemaal per jaar gehouden. De pleitoefening moet je uiterlijk in het tweede jaar van je stage afleggen. 

 

De pleitoefeningen zijn onderverdeeld in de rechtsgebieden civiel recht, bestuursrecht en strafrecht. Zowel de inhoud als de presentatie zullen worden beoordeeld. Het bestuur drukt de deelnemers op het hart voldoende tijd vrij te maken voor de voorbereiding van de pleitoefeningen.

 

De inschrijvingen zijn gesloten. De indeling staat HIER.

 

Let op: aanmelden is bindend aan de zijde van de deelnemer. Als je je eenmaal hebt ingeschreven kan je je niet meer terugtrekken. Dit heeft met name te maken met de beschikbaarheid van rechters en officieren van justitie.

 

Als bijkomende verplichting geldt dat advocaat-stagiaires ten minste twee pleitoefeningen als toehoorder dienen bij te wonen. Het is niet toegestaan om als toehoorder pleitoefeningen bij te wonen van een casus die nog door jezelf moet worden bepleit. Voor het bijwonen van de pleitoefeningen als toehoorder is inschrijving niet nodig: inloop is vrij en ter plaatse liggen presentielijsten waarop je je handtekening kunt zetten voor het bijwonen van de pleitoefening.

Datum:
02-09-2019
Tijd:
09:00 uur - 17:00 uur
Locatie:
Rechtbank Den Haag, zalen H1 en H3
19-09-2019

Rondleiding Tweede Kamer

De Tweede Kamertour was geslaagd!

Opleiding
30-10-2019

Lezing 'Bedrijfsgeheimen'

Wouter Pors, advocaat en partner bij Bird & Bird, verzorgt een lezing over de bescherming van bedrijfsgeheimen.

Opleiding
17-10-2019

Presentatie International Court of Justice

Op 17 oktober a.s. vindt een bezoek aan het International Court of Justice plaats.

Opleiding
05-09-2019

Lezing 'commerciƫle attitude'

Hans Bergmans, oprichter, trainer en coach bij het Institute for Attitude & Persuasion, verzorgt een lezing over 'commerciële attitude'.

...
Opleiding
18-09-2019

Lezing Leidsch Juridisch Genootschap

Op woensdag 18 september a.s. organiseert het Leidsch Juridisch Genootschap een lezing met als titel "Actuele ontwikkelingen in en uitdag...

Opleiding