22-04-2021Webinar internationaal procederen in Straatsburg en Luxemburg

Babette Koopman, werkzaam als agent bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens namens Nederland verzorgt een lezing over procederen bij het EHRM en het HvJ EU.

 

Het Europees recht heeft steeds meer invloed op nationale regelgeving en rechtspraak.  

Het Europese Hof van Justitie van de EU  (HvJ EU) dat gezeteld is in Luxemburg beantwoordt voornamelijk prejudiciële vragen die afkomstig zijn van nationale rechters. Nederlandse rechters zijn actief en stellen vaak prejudiciële vragen, rond de 40 per jaar. 

Individuen en organisaties kunnen bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) in laatste instantie klagen over staten die hun fundamentele rechten mogelijk schenden. Alleen al het afgelopen jaar  zijn er bij het EHRM rond de 500 klachten over Nederland ingediend.

 

Grote kans dus dat je als advocaat op enig moment in je carrière met een van beide procedures geconfronteerd wordt.

 

Babette Koopman is de agent bij het EHRM namens het Koninkrijk der Nederlanden, en vertegenwoordigd het Koninkrijk in procedures voor het EHRM. Eerder was zij agent bij het HvJ EU namens Nederland. Babette zal iets vertellen over de gang van zaken rondom het procederen bij deze twee hoven.

 

Het bijwonen van de webinar levert één lezingspunt op. Daarvoor dien je de hele webinar digitaal aanwezig te zijn (hetgeen wordt gecontroleerd). 

 

De praktische details ten aanzien van het digitaal bijwonen van de webinar worden enige tijd voorafgaand aan de webinar gedeeld met de leden die zich hebben ingeschreven. 

Datum:
22-04-2021
Tijd:
16:30 uur - 17:30 uur
Locatie:
online
Toevoegen aan Outlook calendar

Aanmelden webinar internationaal procederen in Straatsburg en Luxemburg

Schrijf je hier in voor de webinar 'Internationaal procederen in Straatsburg en Luxemburg' die op 22 april a.s. plaatsvindt.

Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
E-mailadres *
Kantoor *
BeÃĢidigingsdatum *
(dd-mm-jjjj)
 
14-04-2021

toetstraining jaarrekeninglezen

Ter voorbereiding op de toets Jaarrekeninglezen wordt op 14 april van 19.00 tot 21.00 uur een toetstraining georganiseerd.

Opleiding
22-04-2021

Webinar internationaal procederen in Straatsburg en Luxemburg

Babette Koopman, werkzaam als agent bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens namens Nederland verzorgt een lezing over procederen...

Opleiding
18-03-2021

Workshop Authentiek Leiderschap

In deze twee uur durende workshop, gegeven door Dana Wildeman en Nienke den Os (beiden partners en coaches van Authentiek Leiderschap), m...

Opleiding
23-02-2021

Update Contractenrecht 2020

Erik de Groot (docent Opus Opleidingen en legal counsel Kaiser advocaten) praat u in 1 uur bij over het contractenrecht.

Opleiding
14-01-2021

Webinar 'Kijk hier eens even naar'

Op 14 januari a.s. van 16:00 uur tot 17:30 uur organiseert De Commissie Cultuur en Integriteit het Webinar 'Kijk hier eens even naar' uit...

Opleiding