Activiteiten

De Jonge Balie organiseert het lokale deel van de opleiding, maar ook allerlei sociale activiteiten door het jaar heen. Hieronder lees je welke activiteiten dat zijn. Klik hier voor een overzicht van de verschillende commissies binnen de Jonge Balie die de activiteiten organiseren.

Maandelijkse borrels

Iedere eerste donderdag van de maand borrelen wij bij Leopold op het Plein. De borrel begint om 18.00 uur. Neem al je kantoor-, opleidings- of commissiegenoten mee. Wij betalen! 

 

In verband met andere evenementen kan het voorkomen dat de borrel op een afwijkende datum wordt gehouden. In de zomer is er twee keer een borrel op het strand: de strandborrrel en de Hapweg. De actuele data vind je steeds in het rondschrijven en in het activiteitenoverzicht op de website. Om het helemaal makkelijk voor je te maken, vind je op de homepage een heuse borrelklok voor het betere aftelwerk. 

ACCO activiteiten

De activiteitencommissie ("ACCO") organiseert door het jaar heen diverse activiteiten. Voorbeelden zijn een cursus plat Haags, pub quiz, bubbelvoetbal, bowlen, lasergamen, schermen, jenever en bier proeven. Ook organiseert de ACCO de jaarlijkse strandborrel en de Hapweg, waarbij tijdens de veiling een bedrag wordt ingezameld voor Lawyers 4 Lawyers.

 

De activiteiten worden steeds bekend gemaakt via het rondschrijven en in het activiteitenoverzicht op de website. Per activiteit wordt een kleine bijdrage van de leden gevraagd voor de deelname. 

Acco kerstborrel 2022
Acco schermen 2015/2016

Sluitingszittingsdagen

Het grootste Haagse evenement van het jaar zijn de Sluitingszittingsdagen. Deze vinden ieder jaar plaats op een donderdag en vrijdag in juni of juli. Tijdens de Sluitingszittingsdagen wordt wordt de traditionele sluitingszittingsrede uitgesproken door een vooraanstaand Haags advocaat. Op de vrijdag is er 's middags een lunch voor genodigden van de Haagse Orde en 's avonds vind er een galadiner plaats met aansluitend een groots feest, ieder jaar weer op een verassende locatie.

 

De exacte data en het programma worden steeds via het rondschrijven en het activiteitenoverzicht op de website gecommuniceerd.

Sluco
Sluco

Gecombineerde Zitting

De Gecombineerde Zitting ("GZ") is een traditioneel Haags evenement, waarbij advocaten, rechters en officieren van justitie het debat met elkaar aangaan over actuele juridische thema's die raken aan de rechtstaat. Dit mooie interprofessionele evenement trekt ieder jaar weer volle zalen. Na afloop van het debat wordt er gezamenlijk geborreld en gedineerd. 

 

Naast een sociaal evenement is de GZ ook een inhoudelijk evenement. Als advocaat-stagiaire kun je voor het bijwonen van het debat gedurende je stage maximaal een lezingspunt halen. 

GZ febr. 2017

Buitenlandse Reis

De tweejaarlijkse buitenlandse reis naar een andere Europese stad biedt advocaat-stagiaires de mogelijkheid zich in rechtssystemen van andere landen te verdiepen en over de lokale, juridische en politieke ontwikkelingen in dat land te leren. De excursies en activiteiten die de Jonge Balie in dat kader organiseert, kenmerken zich door een juridisch educatief karakter. Daarnaast is er natuurlijk ook genoeg ruimte voor sociale activiteiten en is de reis daarmee een uitgelezen mogelijkheid om (nader) kennis te maken met advocaat-stagiaires van andere kantoren uit ons arrondissement. 

Buitenlandse reis Lissabon

Jonge Balie bedrijfshockey

De sportievelingen van de Jonge Balie zijn verenigd in het Jonge Balie hockeyteam. Het hockeyteam neemt deel aan de Haagse Bedrijfshockey Competitie bij hockeyclub HGC te Wassenaar. Het doel van de competitie is om de sportieve contacten en gezelligheid tussen de deelnemers te bevorderden. Dat sluit overigens niet uit dat de wedstrijden er fanatiek aan toe gaan. Ongeveer een keer in de drie weken speelt de Jonge Balie  in een gemixt team (mannen en vrouwen) tegen teams van onder andere de politie, het Paleis van Justitie, het Ministerie van BZK, etc. Na afloop van de wedstrijd wordt er altijd een biertje genuttigd in het clubhuis.

Bedrijfshockey

Anglo Dutch Exchange

Eens in de twee jaar vindt de Anglo Dutch Exchange ("ADE") plaats. Wisselend gaan Nederlandse advocaten op bezoek in Londen of komen Britse advocaten op bezoek in Nederland. Een erg leuke manier om met buitenlandse advocaten en het Angelsaksische rechtssysteem kennis te maken! Dit mooie evenement wordt in even jaren georganiseerd, samen met de Jonge Balies van Amsterdam en Rotterdam. 

algemeen

Vertrouwenspersoon

Klik hier voor het Protocol Vertrouwenspersoon van de Jonge Balie bij de Hoge Raad der Nederlanden

 

De vertrouwenspersoon is als volgt...

Vertrouwenspersoon

Privacy

Klik hier voor het privacy statement van de Vereniging de Jonge Balie bij de Hoge Raad der Nederlanden.

Privacy

Lawyers 4 Lawyers

Ieder jaar organiseert de Jonge Balie de Hapweg, waarmee wij het werk van Lawyers 4 Lawyers ondersteunen.

Lees meer

Opleidings- verplichtingen

Lees hier welke lokale opleidingsverplichtingen er gelden voor advocaat-stagiaires in het arrondissement Den Haag.

Lees meer

Jonge Balie Artikelen

De Jonge Balie heeft voor haar leden een aantal exclusieve artikelen ontworpen.

Lees meer